Hvalpemotivation 

Dette hold passer til hvalpe fra 10 til 24 uger.

Max deltagerantal: 6. Vinter kun 4.

Instruktør:

Hvalpemotivation er en anbefalingsværdig start på hundetræning med dit lille nye familiemedlem. Hvalpen er i denne periode modtagelig for nye indtryk, ny indlæring, modig og nysgerrig på den store nye verden der venter den. Det er super vigtigt at du hurtigt kommer i gang med en positiv træning – skabt på masser af kontakt og samarbejdsøvelser. Du skal have opbygget en stor tillid til din hvalp og sammen med hvalpen møde andre hunde, mennesker og miljøer. Du skal lære at forstå hvalpens ’lyde’, dens kropssprog og signaler. Du skal lære den sit kaldenavn at kende og I skal sammen have skabt en tæt, kærlig og omsorgsfuld relation mellem hvalpen, dig og familien.

På dette hold får du nogle gode værktøjer til at kunne håndtere forskellige situationer i hjemmet som at træne renlighed, alene hjemme, ’bider i alting’, sund leg -og aktivering og meget mere. Der er ligeledes afsat tid til ’spørg og få svar’.

Undervisningen ser således ud:

Teori

Vi snakker om det at få en hvalp i hjemmet og dens livsfaser der venter jer forud. Hundens kropssprog og signaler. Lær at forstå din hvalp. Hvad skal du være opmærksom på hjemme. Håndtering af hvalpen. Fodermotivation. Ensartede ’ordvalg’ til hvalpen af hele familien. Hvad har første prioritet i din træning med hvalpen. Hvad er vigtigt at have styr på for at opnå en god træningssession. Hvad skal du have med til træning, træningsplan m.m.

Træning

Træn ro på tæppe - Træn hvalpens navn - Kontakt og samarbejdsøvelser, stemmeføring og kropssprog hos hundefører - Selvkontrol - Belønning - Sund leg, legetøj og kødben - Bliv på alle 4 poter - Hilse - Sit - Gå pænt i line - Miljøtræning i by - Skovtur med sjove oplevelser - Mentalstimulering, aktivering - Sansebane på træningspladsen - Hvalpens instinkter, søgeøvelser - Vi træner altid med positive indlæringsmetoder, og med masser af ro, kærlighed og omsorg for den enkelte hvalps behov.

 

Hvalpetræning 

Dette hold passer til hvalpe fra 16 til 32 uger

Max deltagerantal: 6

Instruktør: 

Hvalpetræning er et must. Du og din hvalp skal lære basis øvelserne for at kunne skabe en tæt relation imellem jer. En hvalp er i hviler godt i sig selv når den ved hvad den må og ikke må. Du skal lære at forstå din hundehvalp! Det er super vigtigt at du hurtigt kommer i gang med en positiv træning – skabt på masser af kontakt og samarbejdsøvelser. Det giver en høj motivationsfaktor og giver et godt samarbejde samt skaber tæt relation mellem dig og din hvalp. Du skal have opbygget en stor tillid til din hvalp og sammen med hvalpen møde andre hunde, mennesker og miljøer. Du skal lære at forstå hvalpens ’lyde’, dens kropssprog og signaler.

På dette hold får du nogle gode værktøjer til at kunne håndtere forskellige situationer på gåturene og i hjemmet som - alene hjemme, ’bider i alting’, sund leg -og aktivering og meget mere. Der er ligeledes afsat tid til ’spørg og få svar’.

Undervisningen ser således ud:

Teori

Vi snakker om det at få en hvalp i hjemmet og dens livsfaser der venter jer forud. Hundens kropssprog og signaler. Lær at forstå din hundehvalp. Du skal ikke spejle dig i andre hvalpe og hundefører. Ikke to hunde er ens. Racer indlære i forskellige trin. Vi skal snakke læring og oplevelser. Motivation og samarbejde. Stemmeføring og kropssprog hos hundefører. Hvad skal du være opmærksom på hjemme. Håndtering af hvalpen. Fodermotivation. Ensartede ’ordvalg’ til hvalpen af hele familien. Hvad har første prioritet i din træning med hvalpen. Hvad er vigtigt at have styr på for at opnå en god træningssession. Hvad skal du have med til træning,. De gode hundegodbidder. Træningsplan m.m.

Træning

Træn ro på tæppe - Kontakt og samarbejdsøvelser, stemmeføring og kropssprog hos hundefører - Selvkontrol og impulskontrol - Belønning - Sund leg, legetøj og kødben - God opførsel, bliv på alle 4 poter - Lær hilse med håndtarget - Sit, dæk, stå og bliv - Gå pænt i line og uden line - Indkald - Gem og find - Tricks, ??-tal’, ’snurre rundt’ - Ressourceforsvar - Miljøtræning i by - Skovtur med sjove oplevelser - Mentalstimulering, aktivering - Sansebane på træningspladsen - Hvalpens instinkter, søgeøvelser - Intro til Rally Lydighed

Vi træner altid med positiv indlæringsmetoder, og med masser af ro, kærlighed og omsorg for den enkelte hvalps behov.

 

Rally Lydighed 

Dette hold passer til hunde, der kan basisøvelserne som ’god kontakt til fører’, ’gå pænt’ i line, ’sit’, ’dæk’, og det vil være en god ide, hvis hunden kan fastholde i sin position.

Max deltagerantal: 6

Instruktør: 

Rally Lydighed er er sjov, lærerig og udfordrende hundesport med fokus på kontakt og samarbejde mellem hund og hundefører. Rally Lydighed foregår hovedsageligt i almindelig gang og øvelserne er vist på skilte (i skilteholdere) – opsat på en bane. Hundeføreren må en glad og smilende stemmeføring hjælpe sin hund i øvelserne med at vise den vejen - med verbal snak, kropssprog -og signaler.

Undervisningen ser således ud:

Teori

Hvad er Rally Lydighed og gennemgang af skilte og regelsæt samt træningsplan

Træning

Læring af skilte - ’Vælg’ skilt med hund - ’Huskespil’ træning i at kunne huske flere skilte på én gang - Vi træner forskellige positioner - som pladsposition, frontposition, stå under gang, gå i dæk fra gang - Tema øvelser - som twist, bakke - Lære nye sammensatte øvelser - Banegennemgang med forklaringer - Små bane(r) med fokus på enkelte øvelser - Gå ’hel’ bane med hund i line

Vi træner altid med positiv indlæringsmetoder og frivillighed hos hunden.

 

Familiehunde træning - onsdag formiddag 

Dette hold er for alle hunde, der har kontakt til fører og er trygge ved at træne på hold sammen med andre hunde.

Max. deltagerantal: 8

Instruktør: Mai-Britt Lindevang 

Vi træner et mix af øvelser fra flere forskellige aktiviteter, f.eks. kropskontrol, lydighed, rally, løb, indkald, spor, frit søg og andre sjove ting vi finder på - I må gerne komme med ønsker og gode ideer til træningen. Vi fokuserer på samarbejde, kropssprog og træner udelukkende med positiv forstærkning.

Der er løbende optag på dette hold efter aftale med instruktøren. Holdet gennemføres hver onsdag i 2021 – enkelte aflysninger kan dog forekomme. Som det eneste hold betales træningen med vores klippekort, som koster 300,00 kr. for et kort med 10 klip. Da man på dette hold har mulighed for at deltage når man kan, så er det meget vigtigt at der gives besked senest dagen før, hvis I ikke møder op til træningen. Ved afmelding samme dag samt udeblivelse uden afbud trækkes der 1 klip. Årskontingent samt klippekort skal være betalt inden fremmøde til træning.

 

Unghundehold

Holdet er for unghunde fra 6 måneder og op.

Max. deltagerantal: 6

Instruktør: Mai-Britt Lindevang 

Vi træner videre på de grundfærdigheder, som unghunden lærte på hvalpeholdet og vi arbejder på at gøre unghunden mere sikker i udførelsen af de forskellige øvelser, f.eks. kontakt til fører, ro, stå, sid, dæk, gå pænt og kom når jeg kalder. Vi arbejder med at udvikle samarbejdet mellem hund og fører, vi træner udelukkende belønningsbaseret og vi kigger på og øger eventuelt værdien af de forskellige forstærkninger (f.eks. godbidder, leg, ros/klap eller noget helt fjerde) for lige præcis din hund. Der vil også være øvelser, der udvikler unghundens kropsbevidsthed og kropskontrol samt andre aktiviteter, der passer til den enkelte unghunds koncentrationsniveau og interesse på dagen, f.eks. spor og godbidssøg.

Vi er opmærksomme på, at unghunden ofte bliver kønsmoden i denne periode og at hundekroppen derfor er fyldt af hormoner. Det er helt normalt at unghunden pludselig får andre interesser end træning og at den tilsyneladende glemmer alt, hvad den tidligere har lært. Vi kommer nemmest gennem perioden ved at tilrettelægge træningen på et niveau, som passer den enkelte hund – hvilket i praksis vil sige, at vi i korte intervaller træner lette og kendte øvelser med hunden og giver den de nødvendige pauser undervejs.

 

Familiehunde træning - søndag formiddag 


Familiehunde træning - søndag.

Max deltager antal 6.
Alder fra 10 måneder.
Hver søndag fra 11:15 - 12:15
Holdet starter op ved min. 3 deltagere.

Dette hold er for alle hunde, der har kontakt til fører, er trygge ved at træne på hold sammen med andre hunde og har lidt kendskab til grundfærdighederne.

Vi træner videre på grundfærdighederne og begynder så småt at sætte dem sammen til øvelser. Vi træner bl.a. lydighed (fri ved fod/line føring, stå, sid, dæk, apport/spring, fremsending og indkald) og spor, frit søg samt targeting. Vi arbejder også helt almindelige øvelser, som en god familiehund bør lære, f.eks. blive siddende på afstand, gå gennem låge, forhold dig i ro når vi snakker med en anden person. Der vil også være mulighed for at tale om den daglig pasning af hunden samt om forskellige gode måder at aktivere hunden på derhjemme og på gåturen.

Vi fokuserer på det positive samarbejde mellem hund og fører, på kropssprog og vi træner udelukkende med positiv forstærkning.

Nyheder

Sponsorer